2011. ápr. 1.

Hasonlat

Noiret, sör, zsiráf, elefánt (merthogy másodszorra már csak az volt). Röviden így telt a szerda este, L ügynök és "Dr. House" társaságában. Szóba kerültek bizonyos dolgok: csajozás, elvek, ilyesmi.

Hazatérvén, ledőlve, morfondírozva a következő szösszenet keletkezett, csak mert ha olyanom van akkor leírom:
Megint csak az "elveim", bár inkább a kudarctól való félelem, vagy a túlzott jószívűség, illetve jóhiszeműség okozza, hogy képtelen vagyok kialakítani új kapcsolatokat, értem ezalatt elsősorban az ellentétes nem, vagyis a nők felé irányuló, főleg nemlétező, csírájában elhaló "próbálkozásokat".
Nem mondom h francba az elvekkel, inkább francba a megrökönyödésekkel. Ahogy tanult, okos, művelt, és fiatalabb kora ellenére mégis e téren jártasabb kollégám példája mutatja, valamint matematikailag, a nagy számok tőrvénye alapján igazolható: a próbálkozások számának aggresszív növelése az esetleges siker lehetőségének nagymértékű növekedésével járhat. Abból már könyebb szelektálni, ellentétben azzal, ha nincs miből szelektálni...

Következő este jött a "megvilágosodás":
Tegnapihoz: Bullshit.
Hogy egy igazi, velős, alpári, ám mégis stillszerű hasonlattal éljek: vagy bevesszük a hashajtót, hogy aztán hígfos legyen belőle aminek eredményeképp percenként járhatunk a retyóra; vagy megvárjuk míg a szar megérik odabenn magától, és egy napsütéses reggelen kedvenc újságunkat olvasva majdhogynem orgazmus közeli élményt átélve alkotunk egy szép nagy illatos méretes darabot.
Véleményem szerint a csajozás is így működik: azt kell eldönteni kinek mi a fontos, ki mire büszke, ki mit akar az egésztől. 
A fosásnak is megvan a maga előnye a jólmegtermett szarással szemben: ha az 1x1 ajtajókilincse használatának gyakoriságát, mint vizsgált mennyiséget vesszük alapul akkor messze elkeni e mutatóban a másikat.
Ha azonban a vízöblítés során távozó anyag tömege a mért mennyiség, akkor a győztes egyértelműen az együltében szarás.
Azt pedig, hogy mit tekintünk mérendő mennyiségnek, éppen az elveink határozzák meg.
Hogy a hígfosók és a keményszarók vitájából miért is nem tud egyik sem kikerülni győztesként: a hígfosók frekvenciát, a keményszarók pedig tömeget mérnek, a másik mértékegységet nem ismerik. A két mennyiség között pedig nincs átjárás. (Értelmetlen feltenni a kértést, hogy 1kg az hány Hz?)

6 megjegyzés:

  1. Epic :D
    De azért ez jó kis vitaalap, viszont ezen vinnyogok rendesen amikor olvasom :) :D Az elv. jóó a megfogalmazás XD :D :D
    Most viszont túlzottan fáradt vagyok, hogy vitázzak, meg igazából nem is nagyon lehet beleszólni a dolog levezetésében, viszont opcionális lehetőségek vannak.

    VálaszTörlés
  2. Hát akkor én egy csodabogár leszek megint. Már így maradok...úgy látszik

    de Broglie hullámegyenlet:
    _____________
    lambda = h/p
    _____________
    lambda: de Broglie hullámhossz
    h: Planck-állandó
    p: impulzus

    és
    p=m*v

    szóval, ha a szar megy valamerre...

    VálaszTörlés
  3. Van még egy rossz hírem. Ahogy bölcs kollégám megfogalmazta és a kutatások is igazolni látszanak: nem te választasz. :-(

    Szal, nyisd ki a farktollaidat, vagy fújd föl a bőrhólyagot a torkodon, verd a mellkasod, gyűjts színes kacatokat, borzold fel a tollaid és mondd, hogy "brrrruk-bruuuuk". Aztán vagy bejön valakinek, vagy nem. Érted, mire akarok kilyukadni, nem?

    De az biztos, hogy sokat az nem segít -csak téged nyugtat le- ha velünk osztod meg a hígfos-elméletedet :-D

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a kvantummechanikai elenpéldát írásom utolsó bekezdésének megdöntésére.
    Az írás lényege az lett volna, hogy az egyén "elvei" határozzák meg a szarás módját, és ennélfogva a releváns mérendő mennyiséget is.
    A de Broglie egyenlet értelmében a hozott példa két mennyisége összehasonlítható, ennélfogva a mért mennyiségen alapuló vita számszerűleg eldönthető. Sajnos a példában hozott mértékegységek kiválasztásakor nem voltam elég körültekintő (mentségemre szolgál hogy kvantummechanikával kb 6 éve nem volt közelebbi kapcsolatom).

    Ez azonban a véleményemen mit sem változtat: két ellentétes elveket valló ember esetén akármilyen vita értelmetlen.

    VálaszTörlés
  5. "Van még egy rossz hírem. Ahogy bölcs kollégám megfogalmazta és a kutatások is igazolni látszanak: nem te választasz. :-("

    Ez igaz. Ebben az esetben előnyösebb helyzetben vannak a hígfosók: több próbálkozás, több lehetőség arra hogy a választani hivatott fél őt válassza.

    "Szal, nyisd ki a farktollaidat, vagy fújd föl a bőrhólyagot a torkodon, verd a mellkasod, gyűjts színes kacatokat, borzold fel a tollaid és mondd, hogy "brrrruk-bruuuuk". Aztán vagy bejön valakinek, vagy nem. Érted, mire akarok kilyukadni, nem?"

    Értem. Szarjak kéket, amikor a szar barna. Kösz nem. Én barnát szarok, eddig is barnát szartam, ezután is barnát fogok szarni. Ha valakinek piros szar kell, akkor keressen olyat, aki pirosat szarik.

    Gyk: minek látszódjak másnak, mint amilyen vagyok valójában? Képmutatás, hülyeség.

    "De az biztos, hogy sokat az nem segít -csak téged nyugtat le- ha velünk osztod meg a hígfos-elméletedet :-D"

    (Egy picit más kontextusban)
    Szóval ön szerint inkább tekintsünk el az ürítési folyamattól, és zárjuk magunkba a szart?
    Ebben az esetben felhívom szíves figyelmét arra, hogy hasüregünk térfogata véges, egy idő után odabenn túlnyomás keletkezik, és... Inkább nem részletezném a következményeket.

    VálaszTörlés
  6. Majd magán galambpostán elmondom. A fordításban elveszett a mondanivaló.

    VálaszTörlés