2012. okt. 24.

Az élet

Definíció: Az idő szotchasztikus spirálfüggvénye a tényezők, mint dimenziók által kifeszített vektortérben.



Magyarázat:
  1. Állandósult állapot nem létezik.
  2. Egy tényező általi vetület egy ugyancsak sztochasztikus hullámfüggvény.
  3. Bizonyos tényezők mentén vannak visszatérő állapotok.
  4. Az ember tudatos tevékenysége (miszerint ugyanabba a szarba kétszer nem lép bele) globálisan eliminálja, hogy a függvény egynél többször érintse a tér egyazon koordinátáját.
A fentiek szuperpozíciója adja a spirál jelleget.


Pár megjegyzés:
  1. Egészség, mint tényező általi vetület hosszú távon csökkenő jelleget mutat.
  2. Bizonyos tényezők erősen pozitív, mások erősen negatív korrelációt mutatnak, ezen korrelációk mértékének egyénenkénti szórása meglehetősen nagy. (pl: érdemes végiggondolni: pénz-boldogság, szerelem-boldogság, szerelem-pénz)
  3. Egy tényező mentén vett vetület gyors, rövid távú növelése csak sok más tényező általi vetület globális csökkenése árán lehetséges. (Pl: pia vagy más élvezeti szerek általi "boldogság" jelentősen csökkentheti a pénz és az egésszég időfüggvényét.)
  4. Ha egy tényezőre vetített idő szerinti derivált meghalad egy bizonyos értéket, az a globális időfüggvény sztochasztikus jellegét nagymértékben megnöveli, rövid távon biztosan, de akár hosszú távon is. (pl: lottó nyeremény, hosszú párkapcsolat vége, és ezek következményei)
  5. Az emberi kapcsolatok jelentős szabályozó hatással bírnak. A szabályozás előjele alapján sorolhatók az emberi kapcsolatok a "jó" és a "rosz" kategóriákba.
  6. Egy adott emberi kapcsolat szabályozási együtthatója időben változhat, ennek jó ha tudatában vagyunk mindvégig.
  7. Jó gondolat lehet az emberi kapcsolatok szabályozási tényezőjének változása elleni védekezés gyanánt felhasználni a szuperpozíció elvét. Meggyőződésem, hogy ez párkapcsolat esetén kifejezetten káros.
Racionalitás, konklúzió.
  1. Jelen modellünkben a racionalitást úgy definiálnám, hogy az élet, mint időfüggvény globális növekedésére való törekvést.
  2. Az emberek döntő többsége irracionális viselkedést mutat.
  3. Emiatt tart ott a világ, ahol tart.
Megjegyzés:
Nem triviális állítások bizonyítása sör mellett, személyesen.

4 megjegyzés:

  1. 2.!!!!!!!!!!!!!! :/ :(
    3. :P

    amúgy tök fölösleges még nem egzakt "függvényeket" is felállítani ezekben a témákban :) persze így a definíciók könnyen magyarázhatóak.

    VálaszTörlés
  2. Egyáltalán nem fölösleges. A dolgok mögött általában rend és logika rejtőzik. Ez a hétköznapi halandók többsége által mindvégig rejtve marad, vagy a világban jelen lévő, nagy méreteket öltő "zaj" eredményeképp jelentős torzulást szenved. Emiatt vettem a bátorságot, hogy felállítsak egy modellt, felhasználva a matematika leíró erejét. Ugyanezt tették, (és teszik a mai napig) a fizikusok, kémikusok, egyéb tudományterületek kutatói. Enélkül esélyünk sem lenne megérteni, és javunkra fordítani a természet folyamatait. Jelen esetben a vizsgált folyamat maga az Élet.

    VálaszTörlés
  3. Oké akkor modellezd a női nemet (emberit ofc), vagy bárki modellezze le, sajnos nem fog menni túl sok asztrális-mentális tényező van jelen, amit a mai napig nem tudnak leírni, de még csak megtalálni se csak mérni 21 gramm.

    VálaszTörlés
  4. Ez a bejegyzés egy egyén életének matematikai modellezéséről szól. De hogy kérésed ne maradjon teljesítetlenül:

    Az általad említett "női nem" szintén élet-spirál görbével rendelkező egyedek halmaza.
    A "férfi nem" és a "női nem" görbéi jelentős eltérést mutatnak, ennek oka elsősorban a genetika, másodsorban társadalmi szerepek eltérő volta. A női nem egyedeinek a férfi nem egyedeire rövid távon kifejtett szabályozó hatása kifejezetten sztochasztikus, nagy amplitúdójú, véletlenszerű pozitív-negatív kilengésekkel. Emiatt tekinthető viselkedésük irracionálisnak, de ez a megállapítás véleményem szerint főleg a férfi élet-spirál görbe női egyedek hatására történő lokális minumum felé való eltolódásának eredménye.

    Megjegyezném, Dr. Emmet Brown is hamarabb épített időgépet, minthogy létrehozza a "női nem" egyedeinek matematikai modelljét.

    VálaszTörlés