2012. nov. 1.

Random agymenés

Langyos víz. Amikor minden olyan semmilyen. Semmi változás nem történik. Megalkuvás állapota. Hiányzik belőle a küzdés, a haladás valami jobb felé. Azt sugallja, most is minden elég jó, maradj hát.

Élet-spirál-görbe vetületei: gerinc, tisztesség, erkölcs. Idő szerinti deriváltjaik pozitívan tartása (de legalább a görbe értékének egy adott szint felett tartása) negatív korrelációval van számos más, főleg materiális, anyagi  vetületre nézve. A világ pedig külső tényezők olyan szperpozícióját alkotja, melyek e hatást csak erősítik. Jelentős belső energia felhasználása révén lehet ezen hatásokon felül kerekedni. Hívjuk ezt tartásnak, küzdésnek, elvek melletti konok kitartásnak.

Eszközök. Melyeket az élet a kezünkre ad, használatukat ránk bízza. Technikai vívmányok, média, a Föld erőforrásai globálisan. Vagy fészbúk, internet, pénz az embererk szintjén. Önmagában véve egyik eszköz sem jó vagy rosz. A használatuk módja ami e minőséget befolyásolja. Tudnunk kell bánni a ránk bízott eszközökkel, és ez megkövetel bizonyos felelősséget, intelligencia szintet, tisztességet.

Meditáció. Semmire való törekvés. Agyunk teljes kikapcsolása vegetatív szintre. Soft reset. Olykor nagy szükség van rá: telítődik, új élmények, tudás csak a régiek kipucolását követően fér bele. Lehet játszadozni agyunk különböző módon való terhelésével, ezáltal elosztva a rá nehezedő globális terhelést. Ez azonban hosszú távon nem elegendő, kell a soft reset.

3 megjegyzés: