2014. jún. 3.

Evakuálás V

"Azt hiszem eleget láttunk" - közölte nyersen W ügynök.
A hajó lassan emelkedni kezdett, távolodott a bolygó felszínétől. Egyszerűen nem volt mit tenni. Mindent beleptek, mindenütt ott nyüzsögtek ezek az ízeltlábú jövevények.
A lány csendben ült, megszeppenve, és hallgatott. Azon morfondírozott, hogy mindennek vége. A hely ahol élt, az élete, a mindennapjai... minden oda lett hirtelen.

Amint megfelelő magasságba értek, a leány halkan, bátortalanul megszólalt:
"Mihez kezdünk most?"
"Hmm..." - felelte kedélyes nyugalommal W ügynök - "Talán van megoldás."



A vezérlőpult felé nyúlt, és megnyomott egy pirosan világító gombot, melyre az volt írva, hogy "DEBUG". A bolygó, ami addig betöltötte a látómezőt hirtelen eltűnt, és helyét milliónyi kódsor vette át. Klingon, dothraki, wookie, maja és fortran nyelven írt parancsok egyvelege volt az egész, néhol beágyazott sql, html és xml kóddal. A lány nem sokat értett belőle. W ügynök belemélyedt, látszott rajta, hogy keres valamit.

"Mit jelentsen ez?" - kérdezte a lány kisvártatva.
"A bolygó forráskódja. Gyanítom van benne valahol egy BUG. Az kelthette életre a póklényeket. Ők is azt keresik, akárcsak én. Más szóval: arra vadásznak. A kérdés csupán az, hogy melyikőnk bukkan rá hamarabb..."
Látszott rajta, hogy ért ahhoz amit csinál, de a kód annyira összetett, szövevényes, átláthatatlan, és főleg rosszul megírt volt, hogy esélytelen volt megtalálnia, amit keres. Órák hosszat böngészte, kereste, próbálta felderíteni, de semmi érdemlegeset nem talált. Akárcsak azok a lények a bolygó felszínén...

"Úgy látom itt nem sokra jutunk. Más módszerrel kell próbálkoznunk."
 Azzal elővett zsebéből egy piciny készüléket.
"Ugye tudod mi ez?" - kérdezte a lányt.
 A lány alaposan szemügyre vette a piciny eszközt. Biztos volt benne, hogy valahol valamikor már látott hasonlót, de ebben a felzaklatott állapotban képtelen volt rendesen emlékezni.
"Sajnos nem tudom..." - felelte.
"Ez egy mikro-fluxuskondenzátor. Időutazás előidézésére alkalmas eszköz. Sose láttál még ilyet?"
"Hát... talán emlékeznék rá... de nem vagyok benne biztos."
"Igazából lényegtelen."

Majd W ügynök elkezdte babrálni a piciny eszközt. Mikor végzett, a lány arca elé tartotta, és így szólt:
'Most visszaküldelek arra a helyre, és abba az időbe, amikor ez az egész elkezdődött."
A lány ijedten nézett rá. W ügynök erre ügyet se vetve nyersen folytatta mondandóját:
"Jól jegyezd meg amit most mondok, mert ezután nem leszek ott, hogy segítsek Neked. Ezek ártalmatlan lények, akiket nem szabad háborgatnunk. Teszik a dolgukat, mint az összes létforma a világegyetemben. Az emberi lény volt az, ki épületeivel, városaival, és modern létformájával szépen lassan kiszorította őket, és hozzájuk hasonlóan sok másik faj egyedeit természetes élőhelyükről. Ezért nem elpusztítani kell őket, hanem tisztelettel bánni velük, és vissza segíteni őket természetes élőhelyükre..."
A lány szemei elkerekedtek, ajkai szólásra nyíltak, de W ügynök csupán ennyit szólt:
"Ég veled!"
 Majd megnyomta a kis piros gombot a mikro-fluxuskondenzátoron, és a lány azon nyomban eltűnt.

 *** FOLYT.KÖV ***

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése