2014. máj. 17.

Evakuálás IV

Az óriás póklények azonban felfigyeltek a fényre, és villámgyorsan közeledni kezdtek. Minden irányból, ahányan csak voltak, hangtalanul, őrületes sebességgel iramodtak feléjük. Fekete szőrös potrohok és ízelt lábak tömkelege, egymás hegyén hátán, mint valami óriás tengeri hullám, amely összecsap a fejük fölött...


A hűtőszekrény a lánnyal együtt még épp idejében a raktérbe teleportálódott. A földön a becsapódás helyét egy pillanat alatt ellepték a póklények, ágaskodtak, ugráltak az űrhajó felé. Némelyikük sziszegő hang kíséretében ragacsos hálót lőtt ki, ami szerencsére célt tévesztett.

W ügynök azonnal emelkedni kezdett, érthető módon nem kívánt itt időzni többet. Pár száz méteres magasságban, mikor már biztonságos távolságban voltak a lenti szörnyektől, megállította az űrhajót, és hátra ment a raktérbe. Előtte azonban aktiválta űrruhája sugárvédő pajzsát. Felkapta a geiger-müller számlálót, és mérni kezdte a sugárzást a hűtőszekrényen. Szerencsére a második generációs LEHEL hűtőszekrények olyan bevonattal készültek, ami ellenáll a rádioaktivitásnak, így a mért érték a biztonságos szint alatt volt.

Kinyitotta a hűtőszekrényt, és így szólt az ijedt lányhoz:
"Most már kijöhetsz."
Majd vissza indult a pilótafülkébe.

A lánynak mindene fájt. A becsapódás sem volt túl kellemes, azt leginkább a bal válla és a háta bánta, de a teleportálásnak is megvoltak a maga mellékhatásai. Féloldalasan kúszott elő a fekvő helyzetben léfő fémdobozból, majd kóvályogva próbált feltápászkodni, fejét és hátát tapogatva.
"Élünk!" - mondta szinte meglepetten.
"Túléltük! El se hiszem!"

Közben W ügynök még körözött párat a város fölött. Jobban szemügyre kívánta venni, hogy mégis mekkora méretű pók-invázióval állnak szemben. A lány is a pilótafülkébe jött, és leült mellé. Mackó mintás szkafandere egész impozáns látványt nyújtott, rikító mintázatával messze elütött W ügynök sötétszürke öltözékétől.

"Jól vagy? Semmi bajod?" - kérdezte W ügynök.
"Kissé sajog a hátam, meg kóvályog a fejem, de azon kívül semm bajom" - felelte a lány. Majd:
"Nézd!" - mutatott az egykori város irányába - "Rengetegen vannak!"
És valóban, amerre a szem ellátott fekete óriás pókok rohangáltak. Szinte az egész bolygó tőlük hemzsegett. W ügynök így felelt:

"Igazi aPÓKalipszis!"

*** FOLYT:KÖV ***

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése