2010. okt. 25.

Érzelmi Inga:

Kezdjük azzal, hogy a fizikai ingát mindenki ismeri.:
Egy merev testet egy tömegközéppontján kívül húzódó vízszintes tengely mentén elmozdítunk, majd hagyjuk szabadon mozogni, ismétlődő pályán fog mozogni csökkenő periódusidővel, végül a lendületét vesztve stabil pontban megáll.

Na az érzelmi inda nagyon nem ilyen :D
Számomra az érzelmi inga fizikai megjelenése hasonló mint a fizikai, viszont tömör golyó helyett érzelmeim halmaza van a madzag végén.

Ha hasonló oldalirányú erőhatások érik a stabil állapotban lévő lelket, mint amit W ügynökkel a közelmúltban megéltünk akkor okvetlenül beindul az "ingamozgás", viszont ezt a mozgást képtelenség bármiféle törvénnyel leírni, mert annyiféle erőhatás és csillapítás hat rá, hogy még Idegen barátaink se tudják megszámlálni.

Az érzelmi inga nagyon hirtelen gyorsulásokra és lassulásokra képes. Viszont csak nagyon hosszú erőhatás nélküli periódus után képes stabil állapotba visszaállni. Esetleg erős és sok mennyiségű alkohol hatására, (vagy ha elvisznek az idegenek.)

A mai napom érzelmi ingája stabil pont és a hirtelen kilengések állapotában telsz, ergo eléggé instacioner állapotban volt. Most éppen fogta magát és nyomott egy 90 fokos kilendülést. és akkor BUMMM a winamp drága betette a Muse- Resistance című számát.
Ekkor jött a kis szösszenetem a könyvbe:

Ismét: Hogy miért is, mert néha amikor rámjön az agyfasz, csak rossz dolgokra tudok gondolni, a winamp megszán és bekeveri a listából, valahogy jobban érzem magam, azt sugallja, hogy hiába nem veled történnek a jó dolgok, azok azért ott vannak, csak mélyen elásva a gödör aljára, megtalálhatod őket.
Csak ellen kell állni a kísértésnek..., hogy csak a rossz dolgokra figyelj.
(és ha nem megy, fuss ki a világból és ne nézz hátra)
Szóval MUSE - ELLENÁLLÁS

1 megjegyzés:

  1. Kb mintha egy 200 bolygóból, fehér törpéből, és fekete lyukból álló rendszer venné körül az ingádat. Nehéz megtalálni a stabil állapotot. Ahhoz egy igazi fekete lyuk kell, közel hozzád, hogy elnyomja a többi égitest gravitációs vonzását.

    Gyakorlatilag egy-egy ilyen "nagy tömegű égitest" száguldott el tőlünk, vagy kezdősebességgel...

    Majd lecseng ez az ingamozgás, de addig is a L ügynök által említett tevékenység (ivászat:D) jótékony hatását fejti ki rajtunk.

    VálaszTörlés