2011. szept. 23.

Vitorlázó kövek

Fura, hogy nem jöttek még rá, egyértelmű, hogy az idegenek keze van a dologban.

http://haerdekel.blog.hu/2011/09/14/vitorlazo_kovek_rejtelye

2011. szept. 17.

Menedék

Egy kapcsolat vége, gyakorlatban úgy is leírható, mint egy új cipő vásárlása.
A boltban felpróbálod örülsz neki, milyen szép, milyen új, más.
Lehetőségek nyílnak meg előtted.
IGEN!!!! Végre kipróbálhatsz mindent amire csak vágytál.

2011. szept. 12.

Crusader


Jót lehetne vitázni azon, hogy a lovagi páncél viselése milyen szar (amit ugye ma már olyan korszerű anyagokból gyártanak, mint a cinizmus és az önsajnálat). A kardunk (agy, jómodor) szintúgy kurva nehéz, cserébe mindig éles, viszont baromi kényelmetlen. A minket hajtó szenvedély/rögeszme azonban mit sem változott az évszázadok alatt. Idejétmúlt? Az.
Ma már a legtöbben csak kinevetnek, vagy jobb esetben csak nem értik, amit csinálunk.
Leszarjuk. Mi sajnos csak így és csak ezen a módon érezzük jól magunkat, szociálisan avít, rögeszmés függőségünk és vágyaink csak így nyerhetnek kielégülést. Ez a Bajbajutott Hölgyeknek vegytiszta nyereség, mert sosem kérünk pinát/segget/szájat a segítség fejében, ugyehát mégiscsak lovagok volnánk... Innet lesz bonyolult.
Ha segítesz így, a másik hálát érez. Valamennyit. Amire mi baszottul nem tartunk igényt. Leszarom a háládat. Önzetlenül segítettem, bármilyen kurva hihetetlen. Ezt tessék felfogni mán végre...
AZ ha ezt követően jobban éled a dolgaidat, jobban figyelsz, vagy csak egyszerűen tanultál valamit... na ennyi kurvára elég. És itt szokott a sok királykisasszony vérig sértődni, s fogadja meg mind ebben a pillanatban, hogy ha legközelebb látja a lovagot, hétszentség hogy hozzábassza az üvegcipőjét. A lovag meg konstatálja, hogy ezt a hülye picsát legközelebb is meg kell majd menteni... mert nem tanult lófaszt se. Az önzetlenségről...
Kevés olyan hely van csak, ahová ne kéne újra visszatérnünk. De csak kéne. Többnyire úgyse megyünk vissza. Az egész világot úgysem tudjuk megváltani. Pedig jó lenne...

Üdv:
A Lovag

2011. szept. 11.

A Lovag, és a Bajba Jutott Hölgy

A középkorban még lovagok siettek a bajba jutott hölgyek megmentésére. Daliás férfiak fehér lovon, természetesen szőke hajjal, és szikrázó kék szemekkel...

Teltek-múltak az évek,és a sárkányok rájöttek, hogy semmi szükségük arra, hogy rinyáló királykisasszonyokat ejtsenek fogságba, a fehér paripákat pedig kivonták a közlekedési forgalomból,és a lovagokat emiatt ezentúl úriembereknek hívták...

A világ pedig elvesztett sok értéket,melyek helyébe újak léptek. (Hogy jobbak,vagy rosszabbak,az már egy másik történet...)

Napjainkban egyre ritkább az olyan ember,akinek nemcsak nem esik nehezére segíteni a másikon, de lételeme a gondoskodás. Persze nem mindenkit részesítenek egyformán ebben a kegyben, vannak,akik kifejezetten csak közeli hozzátartozóiknak adják meg ezt a törődést, de valljuk be,ez is jóval több, mint amire önzőségéből kifolyólag a legtöbb emberi lény képes.

A modern lovagok nem fehér paripán érkeznek, és csak ritkán rendelkeznek az árja fajra jellemző külső jegyekkel,ezért nehéz felismerni őket. Sajnos, ahogy a középkor varázslata eltűnt, úgy homályosult el a lovagok ereje is, és így a bajba jutott hölgyek problémáira nem mindig találnak gyógyírt. A segíteni akarás viszont a szívükbe vésődött, és higgyétek el, ez néha a legtöbb, amit az ember leánya kaphat.

Ezt tanultam ma, ettől lettem ismét több, és boldogabb. A többit pedig bízzátok ránk,megoldjuk :)  

by philoSophie.

2011. szept. 5.

Guardian angel


"…Látom magam előtt az Urat, ahogy a magasból letekintve nagy gonddal és körültekintéssel válogatja ki eszméinek megtestesítőit, és utasítja az angyalokat, hogy jegyezzenek be mindent egy nagykönyvbe.
- Arnold, Elizabeth: fiú, védőszentje: Mátyás.
- Frederick, Majorie: leány, védőszentje: Cecilia.
- Martin, Caroline: ikrek, védőszentjük… adjuk nekik Gellértet. Ő már hozzászokott a közönségességhez.
Végül az Úr átnyújt egy nevet az angyalnak és elmosolyodik:
- Ennek az asszonynak adjunk egy fogyatékos gyermeket.

Mementó

Mementó
Nyelv: latin

jelentős v. súlyos dologra, eseményre emlékeztető jel (a. m. emlékezz!)


Szóval, egyesek biztos azt gondolják majd, hogy igen, nagy faszság volt részemről megírni ezt a postot, de mivel nekik már bizonyára kifejtettem, hogy hiába a stabilitásra való folytonos törekvésem... sajnos egyes erős érzelmi reakciókat kiváltó emlékek képesek átnyúlni az idő síkján, és kis-közepes-nagy kavicsokat dobálni lelkem relatíve nyugodt felületére.

2011. szept. 3.

Önvédelmi kamutetkó

Rövid történet következik:

Kb. fél éve egyik kínai webshopon megláttam egy fura dolgot, kézre húzható kamutetkó.
Mivel hajlamos vagyok fun dolgokat instant megvásárolni, ezért gyorsan ki is választottam egy szimpatikus mintát és ment is a rendelés.